top of page

VISITES

 

Durant el meu projecte de recerca vaig visitar dues aules multisensorial per a nens discapacitats. Em va ser de gran ajuda i em va suposar una empenta en el treball ja que vaig poder veure que realment hi ha gent que per aconseguir una vida digna ho necessiten. Vaig veure la falta que els hi feien aquestes aules i els alts preus que tenen la majoria d’elements que formen aquestes aules, així que em vaig motivar per a fer un treball útil i bo. 

 

 

  •  Nexe Fundació

 

Nexe fundació és una entitat sense afany de lucre que neix l’any 1991 amb la missió i el compromís de millorar la qualitat de vida dels infants amb pluridiscapacitat i de les seves famílies.

Ofereixen una atenció global específica i individualitzada a les necessitats mèdiques, pedagògiques i psicosocials dels nens que presenten trastorns en el seu desenvolupament, amb especial èmfasi als infants amb pluridiscapacitat.

Atenen les capacitats de suport, orientació, assessorament i respir de les famílies. Participen en tasques d’informació i sensibilització per a la millora de la situació dels nens amb pluridiscapacitat i les seves famílies, també realitzen estudis i recerca sobre temes relacionats amb la missió de Fundació.

Els seus objectius són potenciar les possibilitats de desenvolupaments que cada infant té, millorant la seva qualitat de vida i de relació amb l’entorn, mitjançant una atenció continuada que té en compte les seves necessitats sanitàries, pedagògiques i psicomotrius. També pretenen atendre les necessitats de les famílies, recolzant-se i assessorant-les en tots els aspectes terapèutics i educatius del seu fill/a, perquè puguin assumir plenament el seu paper de pares.

S’ofereixen tractaments d’estimulació global, fisioteràpia, logopèdia i psicomotricitat.

Nexe fundació compta amb una petita i acollidora aula d’estimulació multisensorial. Es pot entrar tant en grups (mes o menys 7 o 8 alumnes) o individualment. Els elements que utilitzen són utilitzats amb una o diferents finalitats i al final de la sessió s’apunten els resultats obtinguts, tan els positius com els negatius.

 

 

  • Escola les aigües

 

Aquesta segona escola que vaig visitar era força més gran. Així que la seva aula multisensorial era més gran. Aquesta aula té molta demanda per els alumnes del centre, per tant, hi ha uns criteris d’atenció a la sala multisensorial ja que no pot entrar tanta gent com n’hi ha al centre. Aquests criteris són els següents:

       ® Alumnes que no interactuen lliurement i espontàniament amb el medi.

 

       ® Alumnes que no es relacionen amb normalitat amb el seu entorn proper i que desconeixen que poden actuar                  sobre ell.

 

       ® Alumnes amb poca motivació i iniciativa.

 

       ® Alumnes que mostren estereotípies, signe clar de que necessiten estimulació multisensorial.

 

       ® Alumnes amb dificultats en el llenguatge expressiu i comprensiu.

 

       ® Alumnes amb problemes físics (motors, visuals i auditius).

 

       ® Alumnes amb problemes cognitius greus.

 

       ® Alumnes amb escasses habilitats socials.

 

       ® Alumnes amb falta d’autonomia.

 

       ® Alumnes amb dificultats de percepció i generalització.

 

       ® Alumnes amb trastorns emocionals.

 

Metodologia:

Primer comencen amb una rutina per entrar a l’aula, tot segui deixen que l’alumne esculli l’activitat que farà, tot i que en alguns casos, si necessiten que l’alumne fagi una activitat en especial, el semidirigeixen sense que ell en sigui conscient, ja que si veu que és una obligació potser no respondrà de la mateixa manera a l’estímul. Acaben la sessió amb una rutina de sortida.

 

Pel que fa la conducta del professor realitzen el paper de simples acompanyants i observadors.

 

En aquesta escola, al ser més gran, tenen una gamma d’edats més amplia, els alumnes poden tenir de tres a vint anys. Com que la diferència d’edats en els alumnes pot ser molt àmplia els separen en quatre grups:

 

  •     Alumnes de tres a sis anys – etapa infantil

 

  •     Alumnes de sis a dotze anys – 1ª etapa

 

  •     Alumnes dotze a setze anys – 2ª etapa

 

  •     Alumnes de setze a vint – etapa post obligatòria

bottom of page